Posjet OŠ Braće Glumac na Lastovu – podjela opreme, edukacija i partnerski sastanak

 

 

Edukacija za nastavnike, prvi zaron robota i partnerski sastanci

19.11.2021.

Početkom tjedna posjetili smo OŠ Braće Glumac na Lastovu. Donirali im podvodnog robota i robotsku rutu, 3D pisač te educirali nastavnike o korištenju opreme.

Posjet smo iskoristili te smo se sastali i s projektnim partnerima, WWF Adriom kao i s predstavnicima Parka prirode Lastovo te načelnicom općine Lastovo.

WWF Adria aktivno radi na području Lastova dugi niz godina kroz više projekata i aktivnosti. Kroz ovaj projekt ćemo i mi ojačati lokalnu zajednicu te integrirati STEM tehnologije u lokalnu osnovnu školu pod nazivom OŠ Braće Glumac.

Osim što su zaprimili podvodnog robota i sudjeluju u ovom projektu, školi smo donirali i 3D pisač, Prusa mini, te ćemo ih naknadno uključiti i u druge naše aktivnosti i projekte poput Croatian Makers lige.

U utorak, 16. 11. održali smo set radionica na kojima smo educirali nastavnike o korištenju Gladius Mini S podvodnog robota i o korištenju 3D pisača. Nastavnici su naučili kako koristiti podvodnog robota i kako na siguran način pomoću njega napraviti zarone, kao i kako raditi i održavati 3D pisač i pomoću njega izrađivati razne objekte.

Više pogledajte u fotogaleriji:

Više pogledajte u fotogaleriji:

Novosti projekta