Građanska znanost: mjerenje i promatranje mora

Prijavnica za zainteresirane ustanove

Uvjeti i prijava

 

1. Prijaviti se mogu sve ustanove koje rade s djecom: osnovne i srednje škole, udruge, knjižnice.

2. Ustanove tijekom trajanja prvog dijela projekta dobivaju opremu na korištenje, ali se obavezuju napraviti barem 30 mjerenja tijekom 12 mjeseci, i barem jedno svakih 14 dana. U slučaju uspješnog izvršenja dobivaju robote na trajnu upotrebu.

IRIM će osigurati svu potrebnu edukaciju za učitelje, odnosno voditelje projekata u ustanovama.

3. Ustanove moraju omogućiti djeci, same ili uz pomoć suradnika, izlaske do mjesta mjerenja – idealno, dalje od obale (može biti i u luci), ali može i s obale ako postoji pristup relevantnom vodenom stupu visine 30-50 metara i relevantna mjesta interesa. Ustanove moraju pribaviti odobrenja roditelja za pristupanje djece ovom vidu terenske nastave.

4. Ustanove trebaju prikupiti od sve djece koja su uključena u projekt suglasnosti roditelja da se djeca fotografiraju i/ili snimaju u okviru provođenja projekta te da se foto i video materijali mogu koristiti u svrhu izvještavanja u javnim glasilima, elektronskim medijima i za promotivne aktivnosti projekta ili IRIM-a.

5. U prijavnici na link niže, ustanove trebaju napisati i kratki esej (obzrazloženje) zašto su baš one idealne za sudjelovanje u projektu.

6. U slučaju većeg broja prijava od maksimalnog broja ustanova koje mogu sudjelovati, IRIM će raditi odabir sudionika ovisno o obrazloženju (eseju) i drugim faktorima.

 

Prijavnica

Obrazac za prijavu je dostupan ovdje:

Rok za prijavu je 17. listopada, a odabir ustanova će biti 24. listopada 2021. godine.